Onze missie

Onze missie    De vlinnpact    Onze mensen

Wij toveren vergeten textiel om tot one of a kind leggings voor kinderen. Gemaakt van mooie, kleurrijke stoffen die een tweede leven verdienen. Een positieve impact op de wereld kan wat ons betreft - of juist - beginnen met kleine stapjes. Duurzaamheid moet vooral leuk, toegankelijk en tastbaar zijn, zonder opgeheven vingertje. We geloven dat daardoor veel meer mensen bereid zijn om een duurzame keuze te maken. 

Onze missie

De afgelopen jaren is aan het daglicht gekomen hoe extreem vervuilend de productie van textiel is en dat we met zijn allen hier steeds meer van consumeren. Daarnaast doen we nog te weinig met de immense hoeveelheid afval die hierdoor ontstaat. Recycling staat nog in de kinderschoenen en in totaal belandt 87% van al het textiel wereldwijd, gebruikt of ongebruikt, in de verbrandingsoven. 

Deze problemen en onze gedachte over duurzaamheid staan aan de basis van onze kinderkleding, die we maken van, zoals wij het noemen, ‘vergeten textiel’. Mooie stoffen die in de huidige keten geen bestemming meer hebben, maar wel een ‘tweede’ leven verdienen.

De stoffen

Je kan hierbij denken aan kledingstukken die al een leven hebben gehad, maar ook aan stoffen die nog niet eens een eerste kans hebben gekregen zoals overstock, retour-kleding of reststoffen. Wij toveren deze om tot ‘one of a kind’ leggings. De leggings zijn tijdloos en hebben vaak een speels element zoals een vrolijke print of patroon.

Ons ingezamelde textiel wordt nauwkeurig gecontroleerd en gesorteerd. Het moet van een goede kwaliteit zijn. Al het geselecteerde textiel wordt grondig gewassen of gestoomd zodat het schoon is wanneer de productie start. We knippen de patronen zo efficiënt mogelijk uit de kledingstukken zodat we zo min mogelijk reststoffen hebben. En als we die toch hebben, maken we daar scrunchies van.

 

vlinn.
start small.
 
Lees meer over de vlinnpact die we maken.