Onze mensen

Onze missie    De vlinnpact    Onze mensen

De oprichters

Wij zijn Reinout & Naomi. Allebei aardig wat professionele jaren op de teller bij grote bedrijven, met grote kantoren en grote logo’s. Corporate warriors? Tsja, misschien wel een beetje… Maar we misten het gevoel met iets zinnigs en tastbaars bezig te zijn.

En toen kwam Fyrre, onze dochter. Als kersverse ouders werden we overrompeld door de hoeveelheid kleding die zo’n kleine verslindt. Maar óók door de hoeveelheid kleding en textiel die we jaarlijks van de hand doen en in de inzamelcontainer gooien. Kleding en textiel dat nog heel goed bruikbaar is maar waar we op uitgekeken raakten. Hier moesten we wat mee.

Dat ‘wat’ werd vlinn. Een merk dat van vergeten textiel unieke en nieuwe kinderkleding maakt. Zo helpen we jou op een makkelijke manier en met een kleine actie een duurzamere keuze te maken. Zoals we dat zelf ook graag doen. Klein beginnen met een groot probleem. 

Onze samenwerkingen

Inzameling 

Samen met verschillende kringloop winkels, tweedehands winkels en Vintage per kilo zorgen we ervoor dat overstock en restpartijen een mooie nieuwe bestemming krijgen. Kleding die winkelwaardig genoeg is, maar niet verkocht wordt.

Heb jij een winkel met overstock waar je wat mee wilt doen? Stuur een bericht naar info@vlinn.nl en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Kringloop Uden | Kringloop de Lokatie in Amsterdam | Tijdloos Mode uit Breda | Vintage per kilo
 

Where the magic happens

We werken samen met het Naaiatelier in Breda. Het Naaiatelier is onderdeel van ONS label Breda, een sociale onderneming. Het is een plek in Breda waar mensen hun talenten kunnen ontdekken, d.m.v. opleiding en leer- en werkplekken. Deze worden ingevuld door een kleurrijke mix van mensen -nieuwkomers, (her)starters en stagiaires. Iets waar wij met vlinn graag aan meehelpen.

Het vakmanschap van de medewerkers van het atelier maakt het mogelijk om maatwerk te leveren voor vlinn. Het vergt namelijk ervaring en creativiteit om uit de grote selectie van vergeten textiel onze unieke leggings te kunnen creëren. Daarom betrekken we de kleermakers van het atelier bij het ontwerp en het samenstellen van de unieke items. Want zij schudden pas écht iets moois uit de mouw.

De hobbyisten 

Naast de samenwerking met het Naaiatelier, werken we vanaf de start van vlinn samen met hobbyisten die op hun naaimachine vergeten jurkjes en blousjes omtoveren tot flared leggings. Vrolijke en kleurrijke patronen van zachte stoffen krijgen een nieuw leven. Deze hobbyisten naaien al jaren vanuit huis en vinden het leuk om vlinn te helpen de wereld een beetje duurzamer te maken.

Join vlinn

Vind je het - net als de hobbyisten - leuk om vergeten kledingstukken om te toveren tot one of a kind flared leggings? Stuur een email naar info@vlinn.nl en we nemen contact met je op.