De vlinnpact

Onze missie    De vlinnpact    De mensen

Eigenlijk is de impact die we met vlinn maken vrij simpel. Elk stuk textiel dat wij voor nieuwe kledingstukken kunnen gebruiken, betekent er eentje minder in de verbrandingsoven én - met een beetje geluk - een item minder dat geproduceerd hoeft te worden. Zo draag jij met je aankoop op een directe manier bij aan een duurzamere wereld.

Saved items

Om dit tastbaar te maken vind je bij elk kledingstuk een uniek nummer, de 'saved items'. Dit is een optelsom van alle items die we over het bestaan van vlinn hebben gered.


Dit is voor ons een belangrijk getal, want als we veel textiel redden betekent het dat het goed gaat met vlinn. En als het goed gaat met vlinn kunnen we nog meer textiel redden.


Het productie- en verzendproces

Natuurlijk is dit niet het enige waar we op letten. Over ons gehele proces gaan we zo duurzaam en verantwoord mogelijk aan de slag. Zo produceren we lokaal in Nederland om transport te minimaliseren. Maar ook om een steentje bij te dragen aan de lokale maatschappij. We werken samen met het Naaiatelier in Breda, een sociale onderneming die kansen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze pakketjes worden verzonden in duurzaam materiaal (recyclebaar papier) en bezorgd door Fietskoeriers.nl, zodat de bezorging van jouw bestelling ook zo duurzaam mogelijk is.

 


De toekomstMaar we zijn er nog niet. We zien op veel plekken in ons ontwerp- en productieproces ruimte voor verbetering. We zijn dus continu opzoek naar slimme duurzame oplossingen. Zo willen we graag een mooie bestemming vinden voor ons eigen resttextiel, zodat ook dat een tweede leven kan krijgen. Daarnaast zijn we bezig met het inrichten van ons 'take-back' programma, zodat we verkochte items, waar kinderen uitgegroeid zijn, terug kunnen nemen om vervolgens een nieuwe eigenaar te geven. Kortom; we zijn een heel end, maar kunnen en willen altijd beter.

Lees meer over de mensen achter vlinn